Sabor „Vrela Homolja” 2018. godine praćen je i brojnim izložbama, među kojima je pomene vredna i postavka slika Milene Pavlović – Barili, jedne od najznačajnijih predstavnica evropske umetničke avangarde četvrte decenije dvadesetog veka.

 

Izložba slika autora Ivana Jovanovića, učesnika XIII Međunarodne likovne kolonije, otvorena je u četvrtak, 24. maja 2018. Postavka je otvorena u prostorijama Udruženja likovnih umetnika Homolja.

Međunarodna likovna kolonija pod nazivom „Impresija četiri elementa”, autora Pavla Miladinovića, upriličena je u galeriji likovnih umetnika u Žagubici, a o samom umetniku i njegovim delima govorila je istoričar umetnosti Julija Bašić.

Udruženje likovnih umetnika Homolja otvorilo je izložbu Petra Paunovića Pekosa, pesnika i slikara iz Žagubice. Izložbi su prisustvovali pomoćnik predsednika opštine Žagubica, Dušan Milosavljević, slikari Homolja i ljubitelji slikarstva. Skup je pozdravio i predsednik Udruženja likovnih umetnika Janko Lalić, koji je govorio o stvaralaštvu autora izloženih dela.

© 2017-2024 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME