Izložba Vladana Mickića Micketa

Treća samostalna izložba u Homolju Vladana Mickića Micketa otvorena je u galeriji likovnih umetnika u Žagubici. Inače, ovo je 65. samostalna izložba u karijeri vrhunskog umetnika, koji je pored samostalnih imao i preko 100 kolektivnih i grupnih izložbi. Postavku je otvorio istoričar umetnosti Zdravko Vučinić koji je posebno govorio o delima uvaženog slikara, istakavši da nije lako prodreti u sve aspekte kojima su prožeti izloženi radovi i vizuelne naznake koje iste čine složenom stvaralačkom pojavom.

 

Izložene slike, po rečima Vučinića, predstavljaju izazovne radove pogleda na svet, a stvaralačko umeće Micić je prikazao vlastitim poetskim kazivanjem koje je uzdigao do teško dokučivih duhovnih nivoa.

Nakon uvodnog izlaganja, istoričar umetnosti g. Vladan Mickić Micke prigodnim govorom pozdravio je ljubitelje slikarstva i zahvalio domaćinima, sponzorima i svima koji su omogućili da se izlozžba postavi i otvori u Žagubici.

Janko Lalić, predsednik Udruženja likovnih umetnika Homolja, rekao je da „veliki” Micke na trećoj samostalnoj izložbi govori o Homolju u Evropi, posebno pominjući da je samo Udruženje počastvovano slikarskom veličinom jednog od najboljih slikara sveta.

Postavka izložbe sačinjena je od 20 slika koje posetioci mogu razgledati narednih mesec dana.

 

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME