Spomen kuća narodnog heroja iz Laznice dostupna posetiocima

U Beogradu je u utorak, 11. aprila, potpisan protokol o saradnji potomaka narodnog heroja iz Laznice Jovana Šerbanovića, Slobodana i Jovana Šerbanovića, sa predsednikom opštine Žagubica Safetom Pavlovićem, a narednih dana uslediće i potpisivanje ugovora, čime će, i zvanično, spomen kuća jedne od najistaknutijih ličnosti sa ovih prostora i najvažniji kulturno istorijski spomenik iz narodnooslobodilačkog rata, biti dostupan javnosti i turističkoj eksploataciji, što će biti korak i ka oživljavanju ovog kraja i ka njegovom predstavljanju u pravom svetlu.

 

Jovan i Slobodan Šerbanović, istaknuti intelektualci Beograda, upriličili su potpisivanje protokola u prostorijama „Energoprojekta”, gde je jedan od potomaka, Jovan Šerbanović, bio direktor i radnik, a i sada radi kao savetnik direktora. Potpisivanju protokola prisustvovao je i generalni direktor ove kompanije, gospodin Vladimir Milovanović.

O značaju saradnje sa porodicom Šerbanović, koja je svoje potpuno poverenje poklonila opštini Žagubica, govorio je i predsednik opštine Safet Pavlović, koji je istakao važnost poštovanja svoje prošlosti i izrazio svoje zadovoljstvo povodom saradnje sa porodicom Šerbanović, kao i zahvalnost na ukazanom poverenju i gostoprimstvu.

Potpisivanje ugovora uslediće narednih dana u Žagubici, a sigurno je da jedino poštujući svoje korene i svoju prošlost možemo izgrađivati viziju vlastite budućnosti.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME