Izložbe u okviru četrnaestog sabora „Vrela Homolja“

Udruženje likovnih umetnika Homolja potrudilo se da turistima tokom 14. sabora „Vrela Homolja” u Žagubici priredi poseban ugođaj kada su u pitanju izložbe. Tako su u četvrtak 23. juna organizovali prvu samostalnu izložbu slikarke Marije Aleksić iz Niša, koju su pesmom otvorili solisti Vladimir Čenaković i Kristina Popović, a potom se obratila i autorka koja je prigodnim govorom pozdravila sve prisutne.

 

Značajan sadržaj u okviru kulturnog dela programa Sabora bila je i poseta postavke skulptura akademskog vajara Svetomora Arsića Basare, postavljena pre više od godinu dana, koja već predstavlja stalni legat u Zavičajnom muzeju, u prostoriji starog Doma kulture u Žagubici.

Izložbu „Put kroz istoriju”, arheološko - istorijsku postavku, ispred Narodnog muzeja Požarevac otvorio je Dragan Jacanović.

Upriličena je i postavka izložbe sa 10. Međunarodne likovne kolonije, takođe postavljene u Zavičajnom muzeju, a kompletan utisak o posećenosti i eksponatima izneo je Vlada Todorović, sekretar Udruženja likovnih umetnika Homolja.

Ukupno četiri izložbe, koliko ih je bilo u jednom danu, bile su veoma posećene, a prisustvom su ih uveličali: predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, predsednik Skupštine opštine Olivera Pauljeskić i zamenik predsednika Skupštine opštine Žagubica Mile Perić, pomoćnik predsednika opštine Dušan Milosavljević, savetnik predsednika opštine za dijasporu Živojin Trifunović, svetski rekorder u bacanju čunja paraolimpijac Željko Dimitrijević, bacač koplja Milan Šolaja, predstavnici Narodnog muzeja iz Požarevca, brojni gosti i ostali ljubitelji umetnosti.

 

 

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME