Zavičajni muzej Homolja u Žagubici je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija uzeo učešće u obeležavanju Svetskog dana turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, saopštila je da resorno Ministarstvo za turizam, u saradnji sa preko 80 kulturno - turističkih atrakcija širom Srbije, obeležava Svetski dan turizma. Povodom proslave ovog datuma, više od 80 kulturno - turističkih atrakcija otvoriće besplatno svoja vrata za građane u ponedeljak 27. septembra i utorak 28. septembra 2021. godine.

„Srbija sa pravom slavi Svetski dan turizma i sve uspehe i dobre rezultate koje smo postigli u ovoj godini, uprkos pandemiji. Značaj turizma ne ogleda se samo u razvoju nacionalnih ekonomija, on je prevashodno važan za razvoj malih i nedovoljno razvijenih lokalnih zajednica, što se pogotovo odnosi na našu zemlju. U sinergiji sa kulturom, ovaj sektor kreira kulturno - turističke proizvode, koji daju posebnu dodatnu vrednost i povećavaju atraktivnost i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu”, rekla je Matić i dodala da je sektor turizma pretrpeo najveći udarac usled pandemije i da su dodatna podrška ovom sektoru i datum koji nam predstoji posebno važni.

Lista lokaliteta dostupnih za posetu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, kao i posebne napomene za svaki od lokaliteta, dostupne su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, na linku https://mtt.gov.rs/svetski-dan-turizma/.

O radnom vremenu lokaliteta potrebno je informisati se naknadno.

Prilikom poseta, obavezno je poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja prisutnih.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME