.

.

Дизајн из доба Југе – лична сећања ауторке Јулије  Башић

Још једна богата изложба отворена је за љубитеље уметности у Жагубици.

Изложба представља пресек дизајна од 1950. – 1980. тих година у Југославији, а тиче се најбитнијих дизајнерских феномена.

Међународна вајарска ликовна колонија 2018

Прва Међународна вајарска ликовна колонија је одржана почетком августа (од 01. до 12. 08. 2018. године) у Жагубици, а заједно су је организовали Завичајни музеј Хомоља у Жагубици и Факултет ликовних уметности из Београда, а под покровитељством Општине Жагубица и Министарства културе и информисања.

Пријем званица у Завичајном музеју „Хомоља“

Првог Дана Сабора у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици, између осталог, организован је и кратак програм где су гости имали прилике да уживају у изведби градског оркестра  побратимског града општине Жагубица, Пјотркофа Трибуналског, изворним песмама Милице Филиповић из Жагубице и инструменталима на хармоници у извођењеу Драгана Николића, дипломираног професора музике.

Отворена Изложба “Преслице - токови Српске традиције“

У оквиру Међународне ликовне колоније „Хомоље АРТ 2018", у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици, отворена је и изложба “Преслице – токови Српске традиције“, аутора Владимира Вучинића. Изложба је отворена у уторак, 22. маја.

11 апр 2017 12:15

Округли сто на тему „ Археолошко наслеђе Хомоља“ одржан [ ... ]

Новостипрочитај више
05 мај 2018 14:46

У организацији Завичајног музеја Хомоља, а под покровитељством  [ ... ]

Новостипрочитај више
25 сеп 2015 23:38

Мештани свих насеља општине Жагубица ове године су посебно [ ... ]

Новостипрочитај више
©2018 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
design by HW

Search