.

.

 

К О Н К У Р С

 

За радно место : Директор Завичајног музеја Хомоља у Жагубици на мандатни период од  4 (четири) године.

Услови за кандидате:

  1. Стечено високо образовање (VII степен).
  2. Радно искуство од најмање три године на пословима културе, науке, образовања и сл.
  3. Да има положен стручни испит

Прва донаторска аукција слика одржана је у Жагубици у среду, 14. фебруара.

Посетиоце, привреднике из општине Жагубица и шире, директоре jавних предузећа и установа, представнике компанија, представнике локалног руководства и остале учеснике аукције је на самом почетку поздравио директор Завичајног музеја „Хомоље“ Саша Илић:

Сва прикупљена средства на донаторској аукцији биће искоришћена за изградњу спомен обележија палим борцима, са простора Хомоља, у Великом рату. Читава 2018. година биће посвећена обележавању стогодишњице завршетка Великог рата, а поводом тога Општина Жагубица има у плану изградњу споменика, а Ви својим учешћем у донаторској аукцији можете помоћи изградњу истог.

Добро дошли.

Током децембра и јануара мјесеца, Завичајни музеј Хомоље у Жагубици добио је бројне етнолошке и археолошке предмете од Славише Стојановића из Осанице (етно предмета), Јована Белића из Лазнице (археолошки предмети) и Милана Миловановића из Пожаревца (археолошки предмети).

 

Пројекат под називом „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“, који финансира Министарство културе и информисања Србије, представљен је и у Жагубици.Пројекат је дело Српског археолошког друштва и председника др Адама Црнобрње, а сврха је подизање свести о значају археолошке баштине, упознавање са прописима и процедурама, Међународним конвенцијама и законском регулативом ради заштите, очувања и промовисања археолошког наслеђа.

11 апр 2017 12:15

Округли сто на тему „ Археолошко наслеђе Хомоља“ одржан [ ... ]

Новостипрочитај више
12 апр 2017 21:22

У Београду је у уторак, 11. априла, потисан протокол о сарадњи [ ... ]

Новостипрочитај више
22 авг 2017 18:14

На територији општине Жагубица, у оквиру Завичајног музеја [ ... ]

Новостипрочитај више
©2018 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
design by HW

Search