.

.

Прва Међународна вајарска ликовна колонија је одржана почетком августа (од 01. до 12. 08. 2018. године) у Жагубици, а заједно су је организовали Завичајни музеј Хомоља у Жагубици и Факултет ликовних уметности из Београда, а под покровитељством Општине Жагубица и Министарства културе и информисања.

Првог Дана Сабора у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици, између осталог, организован је и кратак програм где су гости имали прилике да уживају у изведби градског оркестра  побратимског града општине Жагубица, Пјотркофа Трибуналског, изворним песмама Милице Филиповић из Жагубице и инструменталима на хармоници у извођењеу Драгана Николића, дипломираног професора музике.

У оквиру Међународне ликовне колоније „Хомоље АРТ 2018", у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици, отворена је и изложба “Преслице – токови Српске традиције“, аутора Владимира Вучинића. Изложба је отворена у уторак, 22. маја.

У Завичајном музеју  Хомоља у Жагубици 29. априла отворена је изложба „ Рановизантијски период у околини Жагубице“, где  је направљен преглед археолошких налаза  и предмета из околине Жагубице.

11 апр 2017 12:15

Округли сто на тему „ Археолошко наслеђе Хомоља“ одржан [ ... ]

Новостипрочитај више
28 јун 2016 23:04

Удружење ликовних уметника Хомоља потрудило се да туристима [ ... ]

Новостипрочитај више
29 јун 2018 20:39

Првог Дана Сабора у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици, [ ... ]

Новостипрочитај више
©2018 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
design by HW

Search