.

.

Прва донаторска аукција слика одржана је у Жагубици у среду, 14. фебруара.

Посетиоце, привреднике из општине Жагубица и шире, директоре jавних предузећа и установа, представнике компанија, представнике локалног руководства и остале учеснике аукције је на самом почетку поздравио директор Завичајног музеја „Хомоље“ Саша Илић:

Сва прикупљена средства на донаторској аукцији биће искоришћена за изградњу спомен обележија палим борцима, са простора Хомоља, у Великом рату. Читава 2018. година биће посвећена обележавању стогодишњице завршетка Великог рата, а поводом тога Општина Жагубица има у плану изградњу споменика, а Ви својим учешћем у донаторској аукцији можете помоћи изградњу истог.

Добро дошли.

Током децембра и јануара мјесеца, Завичајни музеј Хомоље у Жагубици добио је бројне етнолошке и археолошке предмете од Славише Стојановића из Осанице (етно предмета), Јована Белића из Лазнице (археолошки предмети) и Милана Миловановића из Пожаревца (археолошки предмети).

 

Пројекат под називом „Подизање свести о значају археолошког наслеђа“, који финансира Министарство културе и информисања Србије, представљен је и у Жагубици.Пројекат је дело Српског археолошког друштва и председника др Адама Црнобрње, а сврха је подизање свести о значају археолошке баштине, упознавање са прописима и процедурама, Међународним конвенцијама и законском регулативом ради заштите, очувања и промовисања археолошког наслеђа.

Дана 15. новембра 2017. године са четвороразредним комбинованим одељењем учитељица Звонимирка Јовичић  одржала је двочас по принципу хоризонтално-вертикалне интеграције.Реч је о наставном предмету Свет око нас / Природа и друштво и наставном предмету Народна традиција. Двочас је реализован изван учионице у присуству колега и директорке школе, а највећи део времена искоришћен је  за рад у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици.

21 феб 2018 06:52

Прва донаторска аукција слика одржана је у Жагубици у среду, [ ... ]

Новостипрочитај више
14 окт 2017 17:17

Певачка и фолклорна група “Савска Зора“из Београда гостовала [ ... ]

Новостипрочитај више
31 јан 2018 20:05

Сва прикупљена средства на донаторској аукцији биће искоришћена [ ... ]

Новостипрочитај више
©2018 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
design by HW

Search