.

.

×

Грешка

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but Vajarska-kolonija-2018 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

×

Упозорење

JFolder: :files: Путања није директоријум. Путања: /home/muzejzag/public_html/images/stories/Vajarska-kolonija-2018

×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/Vajarska-kolonija-2018

Међународна вајарска ликовна колонија 2018

Прва Међународна вајарска ликовна колонија је одржана почетком августа (од 01. до 12. 08. 2018. године) у Жагубици, а заједно су је организовали Завичајни музеј Хомоља у Жагубици и Факултет ликовних уметности из Београда, а под покровитељством Општине Жагубица и Министарства културе и информисања.

 

На колонији је своје учешће узело 11 студената и 6 професора са укупно 5 факултета. Поред професора и студената са Факултета ликовних уметности из Београда своје учешће су узели професори и студенти са Факултета примењених уметности из Београда, затим са факултета из Новог Сада, Академије ликовних умјетности из Требиња (Универзитет у Источном Сарајеву, Босна и Херцеговина – Република Српска) и Национална Художествена академија из Софије (Бугарска). На колонији је био присутн и светски познат и признат вајар академик Светомир Арсић Басара велики пријатељ и почасни грађанин Општине Жагубица. Такође на колонији су своје учешће узели и локални уметници и вајари. Завичајни музеј Хомоља у Жагубици је за све учеснике обезбедио превоз од Београда до Жагубице и назад, а смештај и храна за све дане трајања колоније финансирани су од средстава добијених преко пројекта од Министарства културе и информисања. Такође је био обезбеђен и материјал у коме се радило (дрво), као и поједини алати за обраду. За све учеснике је био обезбеђен обилазак природних и културно-историјских знаменитости у Општини Жагубица.

{gallery}Vajarska-kolonija-2018{/gallery}

30 јан 2018 21:08

Током децембра и јануара мјесеца, Завичајни музеј Хомоље [ ... ]

Новостипрочитај више
20 дец 2018 10:43

Позивамо Вас на промоцију књиге аутора Живорада Томића [ ... ]

Новостипрочитај више
12 јан 2019 21:04

Завичајни Музеј Хомоља рад у 2018 години завршава отварањем [ ... ]

Новостипрочитај више
©2019 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
design by HW

Search