Завичајни музеј Хомоља у Жагубици је у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација узео учешће у обележавању Светског дана туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, саопштила је да ресорно Министарство за туризам, у сарадњи са преко 80 културно - туристичких атракција широм Србије, обележава Светски дан туризма. Поводом прославе овог датума, више од 80 културно - туристичких атракција отвориће бесплатно своја врата за грађане у понедељак 27. септембра и уторак 28. септембра 2021. године.

„Србија са правом слави Светски дан туризма и све успехе и добре резултате које смо постигли у овој години, упркос пандемији. Значај туризма не огледа се само у развоју националних економија, он је превасходно важан за развој малих и недовољно развијених локалних заједница, што се поготово односи на нашу земљу. У синергији са културом, овај сектор креира културно - туристичке производе, који дају посебну додатну вредност и повећавају атрактивност и конкурентност на домаћем и светском тржишту”, рекла је Матић и додала да је сектор туризма претрпео највећи ударац услед пандемије, тако да су додатна подршка овом сектору и датум који нам предстоји посебно важни.

Листа локалитета доступних за посету поводом обележавања Светског дана туризма, као и посебне напомене за сваки од локалитета, доступни су на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на линку https://mtt.gov.rs/svetski-dan-turizma/.

О радном времену локалитета потребно је информисати се накнадно.

Приликом посета, обавезно је поштовати прописане мере у циљу спречавања ширења заразне болести и очувања здравља присутних.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME