Изложбом слика обележен дан рођења Младена Јосифовића

У част рођења Младена Јосифовића из Сувог Дола, познатог уметника и академика из Хомоља, Удружење ликовних уметника из Жагубице сваке године, 10. марта, на посебан начин обележава овај датум, који је за уметнике веома значајан и важан.

 

Ове године у холу Дома културе у Жагубици уприличена је ликовна радионица сликара из Пожаревца, као и изложба слика са Међународног еко ликовног сабора „Чачалица 2015”.

Секретар Удружења, Влада Тодоровић, посебно је нагласио да је и изложба  вредна из више разлога, а један од њих је свакако и обогаћивање галерије велелепним делима уметника који то несебично заслужују.

Председник Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић - Барили”, Павле  Миладиновић, изразио је задовољство што уметници Хомоља увек подржавају активности уметника из Пожаревца и истакао да су на ликовном сабору у Пожаревцу општину Жагубица представили вајар Јанко Лалић и сликар Драгиша Симеоновић који су стварали традицију и колонију допунили изузетним уметничким радовима.

Изложби, која је отворена у Жагубици у част рођења Младена Јосифовића, поред учесника и осталих уметника из Жагубице, присуствовали су и ученици Основне школе „Моша Пијаде” - таленти, ствараоци ликовних радова који ће свакако бити увршћени у галерију Удружења ликовних уметника.

 

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME