Изложба слика са ликовне колоније „Брод – Београд“ отворена је у Жагубици

У галерији Удружења ликовних уметника Хомоља у Жагубици, отворена је изложба слика са ликовне колоније „Брод - Београд”.

 

Испред домаћина обратио се Влада Тодоровић, потпредседник Удружења, који је поздрављајући присутне рекао да помоћ и подршка у самом организовању највише стиже од колега из галерије „Круг” из Пертовца на Млави, на чему је несебично захвалан, као и од локалног руководства општине Жагубица које у потпуности подржава све културне садржаје, где спадају и изложбе престижних имена српске уметности.

Поставку је са одушевљењем отворила Марија Алексић, учесница Међународне ликовне колоније „Хомоље АРТ” у Жагубици, 2015. и том приликом нагласила да је представљен широк спектар „дневника” вођених на броду и да посетиоци могу видети различите изразе и материјале, графику, слике и скулптуре са различитим комбинацијама.

Испред локалне самоуправе, отварању је присуствовао председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић, као и уметници Станко Костић, фотограф који Хомоље презентује кроз уметничку фотографију и тако представља све лепоте општине Жагубица, као и учесник колоније Миленко Михајловић.

Колонија која је настала на броду, захваљујући уметнику Срђану Станишићу, презентована је у Жагубици на иницијативу познатог уметника Светомира Арсића Басаре. Била је јако посећена, а циљ изложбе био је да се упути захвалност свим уметницима који раде у колонијама и стварају дела светских размера.

 

 

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME