Oтворена изложба са седме Meђународне ликовне колоније „Хомоље АРТ"

Жагубица је знана по исконским пределима чије бујно окружење превазилази локалне границе. Она привлачи бројне поклонике природе, недирнуте људским присуством. Инспирисани привлачним амбијентом, сликари настоје да део њене лепоте забележе светлошћу и бојом.

 

Колонија у Жагубици, зачета трудом ентузијаста и несебичном потпором Скупштине општине, постала је престижно ликовно саборовање уметника, не само места у коме се одвија, већ знатно шире. Сада је већ изнедрила значајан број дела који је чине ретко успелом манифестацијом на ликовној мапи Србије. Будући да окупља ствараоце из свих крајева земље, чак и из иностранства, стекла је статус Међународне институције.

Као таква, у изложбеном простору галерије УЛУХ-а у Жагубици, у четвртак, другог дана sабора, 7. Међународна ликовна колонија „Хомоље АРТ” представила је слике које је било вредно погледати, а изложбу је свечано отворио председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић.

Председник удружења УЛУХ и вајар, Јанко Лалић, том приликом је истакао да хомољски пејзаж и окружење где се само Хомоље налази плене енергијом која тиња унутар самог Хомоља, а то је оставштина за нека будућа времена.

Изложба је била изузетно посећена, сликари презадовољни, а посетиоци су уживали у изложеним делима врхунских уметника.

Домаћин изложбе је општина Жагубица, организатор Удружење ликовних уметника Хомоља, а суорганизатори су Туристичка организација Жагубица и Културно - просветни центар „Јован Шербановић” Жагубица.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME