Izložbom slika obeležen dan rođenja Mladena Josifovića

U čast rođenja Mladena Josifovića iz Suvog Dola, poznatog umetnika i akademika iz Homolja, Udruženje likovnih umetnika iz Žagubice svake godine, 10. marta, na poseban način obeležava ovaj datum,koji je za umetnike veoma značajan i važan.

 

Ove godine u holu Doma kulture u Žagubici upriličena je likovna radionica slikara iz Požarevca, kao i izložba slika sa Međunarodnog eko likovnog sabora „Čačalica 2015”.

Sekretar Udruženja, Vlada Todorović, posebno je naglasio da je i izložba  vredna iz više razloga, a jedan od njih je svakako i obogaćivanje galerije velelepnim delima umetnika koji to nesebično zaslužuju.

Predsednik Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović - Barili”, Pavle  Miladinović, izrazio je zadovoljstvo što umetnici Homolja uvek podržavaju aktivnosti umetnika iz Požarevca i istakao da su na likovnom saboru u Požarevcu opštinu Žagubica predstavili vajar Janko Lalić i slikar Dragiša Simeonović koji su stvarali tradiciju i koloniju dopunili izuzetnim umetničkim radovima.

Izložbi, koja je otvorena u Žagubici u čast rođenja Mladena Josifovića, pored učesnika i ostalih umetnika iz Žagubice, prisustvovali su i učenici Osnovne škole „Moša Pijade” - talenti, stvaraoci likovnih radova koji će svakako biti uvršćeni u galeriju Udruženja likovnih umetnika.

 

© 2017-2022 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME