Izložba slika sa likovne kolonije „Brod –Beograd" otvorena je u Žagubici

U galeriji Udruženja likovnih umetnika Homolja u Žagubici, otvorena je izložba slika sa likovne kolonije „Brod - Beograd”.

 

Ispred domaćina obratio se Vlada Todorović, potpredsednik Udruženja, koji je pozdravljajući prisutne rekao da pomoć i podrška u samom organizovanju najviše stiže od kolega iz galerije „Krug” iz Pertovca na Mlavi, na čemu je nesebično zahvalan, kao i od lokalnog rukovodstva opštine Žagubica koje u potpunosti podržava sve kulturne sadržaje, gde spadaju i izložbe prestižnih imena srpske umetnosti.

Postavku je sa oduševljenjem otvorila Marija Aleksić, učesnica Međunarodne likovne kolonije „Homolje ART” u Žagubici, 2015. i tom prilikom naglasila da je predstavljen širok spektar „dnevnika” vođenih na brodu i da posetioci mogu videti različite izraze i materijale, grafiku, slike i skulpture sa različitim kombinacijama.

Ispred lokalne samouprave, otvaranju je prisustvovao predsednik Skupštine opštine Žagubica Dejan Nikolić, kao i umetnici Stanko Kostić, fotograf koji Homolje prezentuje kroz umetničku fotografiju i tako predstavlja sve lepote opštine Žagubica, kao i učesnik kolonije Milenko Mihajlović.

Kolonija koja je nastala na brodu, zahvaljujući umetniku Srđanu Stanišiću, prezentovana je u Žagubici na inicijativu poznatog umetnika Svetomira Arsića Basare. Bila je jako posećena, a cilj izložbe bio je da se uputi zahvalnost svim umetnicima koji rade u kolonijama i stvaraju dela svetskih razmera.

 

© 2017-2022 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME