Otvorena izložba sa sedme Međunarodne likovne kolonije „Homolјe ART"

Žagubica je znana po iskonskim predelima čije bujno okruženje prevazilazi lokalne granice. Ona privlači brojne poklonike prirode, nedirnute ljudskim prisustvom. Inspirisani privlačnim ambijentom, slikari nastoje da deo njene lepote zabeleže svetlošću i bojom.

 Kolonija u Žagubici, začeta trudom entuzijasta i nesebičnom potporom Skupštine opštine, postala je prestižno likovno saborovanje umetnika, ne samo mesta u kome se odvija, već znatno šire. Sada je već iznedrila značajan broj dela koji je čine retko uspelom manifestacijom na likovnoj mapi Srbije. Budući da okuplja stvaraoce iz svih krajeva zemlje, čak i iz inostranstva, stekla je status Međunarodne institucije.

Kao takva, u izložbenom prostoru galerije ULUH-a u Žagubici, u četvrtak, drugog dana sabora, 7. Međunarodna likovna kolonija „Homolje ART” predstavila je slike koje je bilo vredno pogledati, a izložbu je svečano otvorio predsednik Skupštine opštine Žagubica Nebojša Ilić.

Predsednik udruženja ULUH i vajar, Janko Lalić, tom prilikom je istakao da homoljski pejzaž i okruženje gde se samo Homolje nalazi plene energijom koja tinja unutar samog Homolja, a to je ostavština za neka buduća vremena.

Izložba je bila izuzetno posećena, slikari prezadovoljni, a posetioci su uživali u izloženim delima vrhunskih umetnika.

Domaćin izložbe je opština Žagubica, organizator Udruženje likovnih umetnika Homolja, a suorganizatori su Turistička organizacija Žagubica i Kulturno - prosvetni centar „Jovan Šerbanović” Žagubica.

 

© 2017-2022 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME