Umetnici Žagubice ugostili slikare iz Kostolca

Umetnici Homolja ugostili su u petak, 21. Novembra, likovne stvaraoce iz Kostolca. Naime, u Žagubici je otvorena izložba sa 6. Međunarodne likovne kolonije „Kostolac 2014”, koju posetioci mogu razgledati narednih nekoliko dana u galeriji Udruženja likovnih umetnika Homolja.

 

Goste je ispred umetnika Homolja pozdravio Vlada Todorović, a potom se obratila i Snežana Milošević, predsednik Udruženja likovnih stvaralaca „Spektar” iz Kostolca:

„Svake godine imamo tradicionalnu likovnu koloniju koja se održava u Kostolcu na obali Dunava. Duži niz godina sarađujemo sa umetnicima Žagubice, posebno sa Dragišom Simeonovićem koji svoja dela izlaže kod nas. Nadam se daljoj saradnji koju ćemo produbiti još više, na obostrano zadovoljstvo”, istakla je gđa Milošević.

Pored slika koje su umetnici Udruženja iz Kostolca predstavili u Žagubici, posetioci su mogli čuti i predivne pesme koje su kazivali: Slavica Stanojlović, Biljana Mešić Janković, Goran Stević, Dragan Žuržević i Zlatan Pekić. Na gitari se predstavio i slikar Kirel Dmitrov. Postavku izložbe otvorio je predsednik ULUH - a, akademski vajar Janko Lalić.

 

© 2017-2022 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME