Čin potpisivanja ugovora o legatu Jovana Šerbanovica

 

Potpisivanje ugovora o legatu Jovana Serbanovica 586x319Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, sa najbližim saradnicima srdačno je dočekao i u kabinetu ugostio potomke Narodnog heroja Jovana Šerbanovića iz Laznice, Jovana i Slobodana, sinove Jovanovog brata Pauna. Povod posete Žagubici bio je čin potpisivanja ugovora o legatu Jovana Šerbanovića o čemu se i razgovaralo na svečanom prijemu . Tema su bile još i uređenje spomenika kulture u koje se ubraja i rodna kuća Šerbanovića i očuvanje kulturnih vrednosti od zaborava jer imaju neprocenjivu vrednost.

 

Obilazak osnovne škole u Laznici koja nosi ime po narodnom heroju „Jovanu Šerbanoviću“, bila je sastavni deo protokola gde je goste pozdravio direktor škole Neša Pećić. Potom je položeno cveće na spomen obeležje, a venac su položili predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović i Jovan Šerbanović, potomak Šerbanovića.

Takođe je upriličen i obilazak česme borcima palim u ratovima od 1941 – 1945 godine, čija je sanacija i rekonstrukcija u toku.

Usledila je potom poseta rodne kuće Jovana Šrbanovića, gde je takođe na spomen obeležje položeno cveće. Venac je sa potomcima Šerbanovića položio ministar u penziji Andreja Milosavljević u prisustvu vd direktora Zavičajnig muzeja Žagubica Janka Lalića, rukovodstva opštine Žagubica i gostiju.

Cveće je položeno i na spomenik Jovana Šerbanovića u Žagubici, gde je sa Jovanovim potomcima venac položio zamenik predsednika opštine Predrag Ivković, a potom se pristupilo i ceremoniji čina potpisivanja ugovora o formiranju legata Jovana Šerbanovića. Dokument su potpisali Jovan i Slobodan Šerbanović i vršilac dužnosti Zavičajnog muzeja u Žagubici Janko Lalić.

Nakon čina potpisivanja Ugovora o Legatu gosti su obišli galeriju Zavičajnog muzeja Homolja u Žagubici, a zahvalnice za dosadašnju saradnju i uspešan nastavak iste, potomcima Jovana Šerbanovića, Slobodanu i Jovanu uručio je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

 

© 2017-2021 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME