Prijem zvanica u Zavičajnom muzeju Homolja

Prvog dana Sabora u Zavičajnom muzeju Homolja u Žagubici, između ostalog, organizovan je i kratak program gde su gosti imali prilike da uživaju u izvedbi gradskog orkestra  iz pobratimskog grada opštine Žagubica, Pjotrkofa Tribunalskog, zatim izvornim pesmama Milice Filipović iz Žagubice i instrumentalima na harmonici u izvođenjeu Dragana Nikolića, diplomiranog profesora muzike.

 

Takođe je upriličena i dodela nagrada od strane Srpskog društva za testiranje i ocenjivanje meda iz Beograda, a po Konkursu za 2017. godinu za prestižnu nagradu „Najbolji med u Srbiji”.  Ocenjivane su četiri kategorije meda: bagremov, suncokretov, medljika ili šumski med i livadski med. Za najbolji med u Srbiji 2017. godine proglašen je livadski med koji su napravile pčele Jovice Đurića iz Bajine Bašte.

Opština Žagubica imala je privilegiju da se nagrade dodele baš na saboru „Vrela Homolja”, što je za lokalno rukovodstvo posebna čast. 

Takođe je, prilikom proglašenja pobednika, opštini Žagubica i Udruženju pčelara „Homolje med” dodeljena i zahvalnica od strane Komisije za testiranje i ocenjivanje meda,  za izuzetnu saradnju i podršku .

Gosti Sabora su, nakon realizovanih sadržaja predviđenih satnicom prvog dana manifestacije, predvođeni domaćinima, imali takođe prilike da pogledaju i nekoliko stalnih postavki  izložbi u Zavičajnom muzeju Homolja.

© 2017-2024 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME