×

Greška

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but Vajarska-kolonija-2018 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/muzejzag/public_html/images/stories/Vajarska-kolonija-2018

×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/Vajarska-kolonija-2018

Međunarodna vajarska likovna kolonija 2018.

Prva Međunarodna vajarska likovna kolonija je održana početkom avgusta (od 1. do 12. avgusta 2018. godine) u Žagubici, a zajedno su je organizovali Zavičajni muzej Homolja u Žagubici i Fakultet likovnih umetnosti iz Beograda, pod pokroviteljstvom Opštine Žagubica i Ministarstva kulture i informisanja.

 Na koloniji je svoje učešće uzelo 11 studenata i 6 profesora sa ukupno 5 fakulteta. Pored profesora i studenata sa Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda, svoje učešće su uzeli profesori i studenti sa Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda, zatim sa fakulteta iz Novog Sada, Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja (Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Bosna i Hercegovina - Republika Srpska) i Nacionalna Hudožestvena akademija iz Sofije (Bugarska). Na koloniji je bio prisutan i svetski poznat i priznat vajar, akademik Svetomir Arsić Basara, veliki prijatelj i počasni građanin opštine Žagubica. Takođe, na koloniji su svoje učešće uzeli i lokalni umetnici i vajari. Zavičajni muzej Homolja u Žagubici je za sve učesnike obezbedio prevoz od Beograda do Žagubice i nazad, a smeštaj i hrana za sve dane trajanja kolonije finansirani su od sredstava dobijenih preko projekta od Ministarstva kulture i informisanja. Takođe je bio obezbeđen i materijal za rad (drvo), kao i pojedini alati za obradu. Za sve učesnike je bio obezbeđen obilazak prirodnih i kulturno - istorijskih znamenitosti u opštini Žagubica.

{gallery}Vajarska-kolonija-2018{/gallery}

© 2017-2022 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME