Спомен кућа народног хероја из Лазнице доступна посетиоцима

У Београду је у уторак, 11. априла, потписан протокол о сарадњи потомака народног хероја из Лазнице, Јована Шербановића, Слободана и Јована Шербановића, са председником општине Жагубица Сафетом Павловићем, а наредних дана уследиће и потписивање уговора чиме ће, и званично, спомен кућа једне од најистакнутијих личности са ових простора и најважнији културно историјски споменик из народноослободилачког рата бити доступан јавности и туристичкој експлоатацији, што ће бити корак и ка оживљавању овог краја и ка његовом представљању у правом светлу.

Јован и Слободан Шербановић, истакнути интелектуалци Београда, уприличили су потписивање протокола у просторијама „Енергопројекта’’, где је један од потомака, Јован Шербановић, био директор и радник, а и сада ради као саветник директора. Потписивању протокола присуствовао је и генерални директор ове компаније, господин Владимир Миловановић.

О значају сарадње са породицом Шербановић, која је своје потпуно поверење поклонила општини Жагубица, говорио је и председник општине Сафет Павловић, који је истакао важност поштовања своје прошлости и изразио своје задовољство поводом сарадње са породицом Шербановић, као и захвалност на указаном поверењу и гостопримству.

Потписивање уговора уследиће наредних дана у Жагубици, а сигурно је да једино поштујући своје корене и своју прошлост можемо изграђивати визију властите будућности.

© 2017-2024 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME