Изложбе у оквиру четрнаестог сабора „Врела Хомоља“

Удружење ликовних уметника Хомоља потрудило се да туристима током 14. сабора „Врела Хомоља” у Жагубици приреди посебан угођај када су у питању изложбе. Тако су у четвртак 23. јуна организовали прву самосталну изложбу сликарке Марије Алексић из Ниша, коју су песмом отворили солисти Владимир Ченаковић и Кристина Поповић, а потом се обратила и ауторка која је пригодним говором поздравила све присутне.

Значајан садржај у оквиру културног дела програма Сабора била је и посета поставке скулптура академског вајара Светомора Арсића Басаре, постављена пре више од годину дана, која већ представља стални легат у Завичајном музеју - у просторији старог Дома културе у Жагубици.

Изложбу „Пут кроз историју“, археолошко - историјску поставку,  испред Народног музеја Пожаревац отворио је Драган Јацановић.

Уприличена је и поставка изложбе са 10. Међународне ликовне колоније, такође постављене у Завичајном музеју, а комплетан утисак о посећености и експонатима изнео је Влада Тодоровић, секретар Удружења ликовних уметника Хомоља.

Укупно четири изложбе, колико их је било у једном дану, биле су веома посећене, а присуством су их увеличали: председник општине Жагубица Сафет Павловић, председник Скупштине општине Оливера Пауљескић и заменик председника Скупштине општине Жагубица Миле Перић, помоћник председника општине Душан Милосављевић, саветник председника општине за дијаспору Живојин Трифуновић, светски рекордер у бацању чуња параолимпијац Жељко Димитријевић, бацач копља Милан Шолаја, представници Народног музеја из Пожаревца, бројни гости и остали љубитељи уметности. 

© 2017-2024 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME