012/643-057

PONEDELJAK – PETAK 8:00 – 16:00 ČASOVA

ZA ORGANIZOVANE GRUPE MOGUĆ OBILAZAK I VAN RADNOG VREMENA NA OSNOVU REZERVACIJE

BESPLATAN ULAZ

BESPLATAN WIFI

ULAZ SA PRISTUPOM U INVALIDSKIM KOLICIMA

Dobrodošli u Zavičajni muzej Homolja u Žagubici, jedinstveno mesto koje oživljava bogatu lokalnu istoriju i kulturu! Osnovan odlukom Skupštine opštine Žagubica 2016. godine i otvoren za posetioce od 2017. godine, naš muzej predstavlja istinsko blago Homolja.

U našem muzeju možete istražiti različite aspekte prošlosti i sadašnjosti Homolja kroz raznolike izložbene postavke. Naša stalna postavka uključuje remek – dela svetski poznatog i priznatog vajara Svetomira Arsića Basare, arheološke artefakte koji osvetljavaju ranovizantijski period u okolini Žagubice, kao i istorijsko – etnološku izložbu “Homolje – ostaci prošlosti” i novu postavku posvećenu Drugom svetskom ratu u Homolju.

Pored toga, organizujemo kulturne događaje koji obogaćuju našu zajednicu i promovišu lokalnu kulturu. Takođe, redovno organizujemo radionice za decu i mlade, pružajući im priliku da se kreativno izraze i nauče o nasleđu svog kraja.

Ne propustite priliku da posetite naše gostujuće izložbe koje donose raznolike perspektive iz cele Srbije. Zavirite u svet Homolja i istražite njegovu jedinstvenu priču u Zavičajnom muzeju Homolja u Žagubici. Rezervišite svoju posetu danas i otkrijte nasleđe koje čini našu zajednicu posebnom!