Sabor „Vrela Homolja“ 2018. godine, praćen je i brojnim izložbama, među kojima je pomene vredna i postavka slika Milene Pavlović – Barili, jedne od najznačajnijih predstavnica evropske umetničke avangarde četvrte decenije dvadesetog veka.

 

Izložba slika autora Ivana Jovanovića, učesnika XIII Međunarodne likovne kolonije otvorena je u četvrtak 24. maja. 2018. Postavka je otvorena u prostorijama Udruženja likovnih umetnika Homolja.

Izložba „Konji koji jure“ otvorena u Galeriji likovnih umetnika Homolјa u Žagubici, sadrži 20 slika većeg i manjeg formata.

Međunarodna likovna kolonija  pod nazivom „Impresija četiri elementa“ autora  Pavla Miladinovića, upriličena je u Galeriji  likovnih umetnika u Žagubici, a o samom umetniku i njegovim delima govorila je istoričar umetnosti Julija Bašić.

Udruženje likovnih umetnika Homolјa otvorilo je izložbu Petra Paunovića  Pekosa, pesnika i slikara iz Žagubice.  Izložbi su prisustvovali  pomoćnik predsednika opštine Žagubica Dušan Milosavlјević, slikari Homolјa i lјubitelјi slikarstva. Skup je pozdravio i predsednik Udruženja likovnih umetnika  Janko Lalić, koji je govorio o stvaralaštvu autora izloženih dela.

 

U čast obeležavanja Dana opštine Žagubica u Galeriji likovnih umetnika Homolјa u Žagubici otvorena je samostalna izložba fotografija Stanka Kostića koja predstavlјa deo legata koji je vrsni stvaralac fotografija poklonio zavičajnom muzeju u Petrovcu na Mlavi o čemu je govorio Zelenko Stokić.

© 2017-2021 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME