IZLOŽBA “SKULPTURE I CRTEŽI” BOGDAN VUKOSAVLJEVIĆ

Povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obležava 18. maja u Zavičajnom muzeju Homolja u Žagubici otvorena je izložba skulptura Bogdana Vukosavljevića.

Bogdan Vukosavljević rođen je 1980. godine u Beogradu. Iako pripadnik mlađe generacije likovnih stvaralaca, zamašni biografski podaci kazuju da je Bogdan nakon doktorskih studija u okviru vajarskog odeljenja na Fakultetu likovnih umetnosti ubrzo bio zapažen na tekućoj sceni. Izlagao je samostalno i na zajedničkim smotrama, štaviše, učestvovao je na recentnim projektima koji se tiču šire primene skulpture u tokovima nove prakse.

Jedna od njegovih značajnijih samostalnih izložbi je izložba skulptura “Rasad” u Galeriji Terra u Kikindi koju je priredio 2021. godine.

Bogdan je ostvario saradnju sa mnogim državnim institucijama poput Muzeja nauke i tehnike, Turističke organizacije Srbije, Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Beogradu i drugih.

Pozivamo vas da posetite Zavičajni muzej Homolja u Žagubici i iskoristite ovu jedninstvenu priliku da se kroz našu novu gostujuću izložbu upoznate sa izuzetnim talentom i tehnikom ovog mladog umetnika vajarstva. Izložba je dostupna za posetioce u narednih mesec dana.