POSETA DECE IZ VRTIĆA “POLETARAC” POVODOM PROJEKTA “PEGLAMO – PEGLA”

U okviru projekta “Peglamo – pegla” koji se realizuje u vrtiću a čiji je cilj upoznavanje dece sa starim peglama i načinom njihovog rada, Zavičajnom muzeju Homolja je pripala čast da ugosti mešovitu grupicu dece iz PU “Poletarac” iz Žagubice koji su došli u pratnji svojih vaspitačica, Danijele i Maje.

Tokom posete mališani su imali priliku da se upoznaju sa različitim vrstama pegli koje su se koristile u prošlim vremenima. Osoblje muzeja im je detaljno objasnilo kako su se pegle koristile nekada, što je deci omogućilo da saznaju mnogo novih i zanimljivih informacija o predmetima koji su nekada bili deo svakodnevnog života.

Zahvaljujemo se vaspitačicama Danijeli Jović i Maji Josifović na poseti i na njihovom trudu da kroz ovakve projekte neguju i čuvaju našu tradiciju. Njihova posvećenost radu sa decom i prenošenju znanja o kulturnoj baštini veoma je značajna i vredna pohvale.

Verujemo da su mališani uživali u poseti i sa sobom poneli nova znanja, a mi se radujemo novim druženjima. Zavičajni muzej Homolja u Žagubici uvek je otvoren za saradnju i inicijative koje doprinose očuvanju naše tradicije i bogate kulturne baštine.