DEČIJA RADIONICA POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine u saradnji sa PU “Poletarac” iz Žagubice na platou ispred Zavičajnog muzeja Homolja održana je radionica za decu.

Na početku, mališani su sa pažnjom slušali priče iz knjige “Nešto zeleno” koja je i bila inspiracija za ovu radionicu a čiji je koncept sa ekipom “Nešto zeleno” osmislila divna Slađana.

Kroz igru mališani su čistili planetu, reciklirali otpad i učili o važnosti očuvanja naše životne sredine. Poseban trenutak bio je kada su deca posadila svoje seme i dobila značke za uspešno završenu akciju.

Cilj radionice je bio da se mališanima skrene pažnja na očuvanje životne sredine i da zajedno možemo učiniti naš svet boljim za sve nas.

Takođe reciklažom čepova naučili smo da uvodimo neke nove navike zajedno, ali i da na taj način možemo pomoći osobama sa invaliditetom u nabavci ortopedskih pomagala.

Zahvaljujemo se PU “Poletarac”, mešovitoj grupici “Sunce” i vaspitačicama Milici Živković i Srbici Milenković na saradnji i divnom druženju i da ne zaboravimo ono najvažnije “kada se male ruke slože sve se može”.