Изложба Владана Мицкића Мицкета

Трећа самостална изложба у Хомољу Владана Мицкића Мицкета отворена је у галерији ликовних уметника у Жагубици. Иначе, ово је 65. самостална изложба у каријери врхунског уметника, који је поред самосталних имао и преко 100 колективних и групних изложби. Поставку је отворио историчар уметности Здравко Вучинић који је посебно говорио о делима уваженог сликара, истакавши да није лако продрети у све аспекте којима су прожети изложени радови и визуелне назнаке које исте чине сложеном стваралачком појавом.

 

Изложене слике, по речима Вучинића, представљају изазовне радове погледа на свет, а стваралачко умеће Мицић је приказао властитим поетским казивањем које је уздигао до тешко докучивих духовних нивоа.

Након уводног излагања, историчар уметности г. Владан Мицкић Мицке пригодним говором поздравио је љубитеље сликарства и захвалио домаћинима, спонзорима и свима који су омогућили да се излозжба постави и отвори у Жагубици.

Јанко Лалић, председник Удружења ликовних уметника Хомоља, рекао је да „велики” Мицке на трећој самосталној изложби говори о Хомољу у Европи, посебно помињући да је само Удружење почаствовано сликарском величином једног од најбољих сликара света.

Поставка изложбе сачињена је од 20 слика које посетиоци могу разгледати наредних месец дана.

 

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME