×

Грешка

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but strucniskup2018 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Стручни скуп у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици

У организацији Завичајног музеја Хомоља, а под покровитељством локане самоуправе, у Жагубици је протеклог викенда одржан други Стручни скуп на тему археологије, историје и библиографије. Скуп је био прави начин и  јединствена прилика да се посвети пажња и неким темама које до сада нису много обрађиване, а такође су битне за хомољски крај, обухватајући широк опсег историје од најранијих дана.

Предаваче, археологе, етнологе, историчаре и све оне који се баве истраживањима на подручју Хомоља, као и представнике локалног руководства, на почетку је поздравио Саша Илић, директор Музеја, који је и упознао присутне са сатницом предавања.  

Потом се обратила и начелница Општинске управе, Смедеревка Буцкић, која је истакла задовољство што има могућности да присуствује скупу са уско везаном тематиком, веома битном за цео хомољски крај. Такође је уваженим гостима и домаћинима, у име локалне самоуправе Жагубица, пожелела успешан и плодотворан рад.  

На другом Стручном скупу, одржаном у Жагубици 28. априла, показано је и донети су закључци да на подручју Хомоља има много локалитета који нису истражени, да је Хомоље богато историјом и да је простор веома интерсантан за младе истраживаче који тек почињу научни пут.

{gallery layout="fixed" rows=1 cols=2}strucniskup2018{/gallery}

 

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME