Пријем званица у Завичајном музеју Хомоља

Првог дана Сабора у Завичајном музеју Хомоља у Жагубици, између осталог, организован је и кратак програм где су гости имали прилике да уживају у изведби градског оркестра побратимског града општине Жагубица, Пјотркофа Трибуналског, затим изворним песмама Милице Филиповић из Жагубице и инструменталима на хармоници у извођењеу Драгана Николића, дипломираног професора музике.

Такође је уприличена и додела награда од стране Српског друштва за тестирање и оцењивање меда из Београда, а по Конкурсу за 2017 годину за престижну награду „Најбољи мед у Србији“.  Оцењиване су четири категорије меда: багремов, сунцокретов, медљика или шумски мед и ливадски мед. За најбољи мед у Србији 2017. године проглашен је ливадски мед који су направиле пчеле Јовице Ђурића из Бајине Баште.

Општина Жагубица имала је привилегију да се награде доделе баш на сабору „Врела Хомоља“, што је за локално руководство посебна част.  

Такође је, приликом проглашења победника, Општини Жагубица и Удружењу пчелара „Хомоље мед”  додељена и захвлница од стране Комисије за тестирање и оцењивање меда, за изузетну сарадњу и подршку .

Гости Сабора су, након реализованих садржаја предвиђених сатницом првог дана манифестације, предвођени домаћинима, имали такође прилике да погледају и неколико сталних изложбених поставкиу Завичајном музеју Хомоља.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME