Уметници Жагубице угостили сликаре из Костолца

Уметници Хомоља угостили су у петак, 21. Новембра, ликовне ствараоце из Костолца. Наиме, у Жагубици је отворена изложба са 6. Међународне ликовне колоније „Костолац 2014”, коју посетиоци могу разгледати наредних неколико дана у галерији Удружења ликовних уметника Хомоља.

 

Госте је испред уметника Хомоља поздравио Влада Тодоровић, а потом се обратила и Снежана Милошевић, председник Удружења ликовних стваралаца „Спектар” из Костолца:

„Сваке године имамо традиционалну ликовну колонију која се одржава у Костолцу на обали Дунава. Дужи низ година сарађујемо са уметницима Жагубице, посебно са Драгишом Симеоновићем који своја дела излаже код нас. Надам се даљој сарадњи коју ћемо продубити још више, на обострано задовољство”, истакла је гђа Милошевић.

Поред слика које су уметници Удружења из Костолца представили у Жагубици, посетиоци су могли чути и предивне песме које су казивали: Славица Станојловић, Биљана Мешић Јанковић, Горан Стевић, Драган Журжевић и Златан Пекић. На гитари се представио и сликар Кирел Дмитров. Поставку изложбе отворио је председник УЛУХ - а, академски вајар Јанко Лалић.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME